matildii.blogg.se

Mitt namn är Matilda och jag har åkt som utbytesstudent till Port Orchard, WA (USA) nu i augusti 2012. Jag kommer gå i High School och bo hos en underbar familj! Här kan du läsa om allt jag gör och vilka tankar som jag får under året

29/11-12

Publicerad 2012-11-30 06:19:00 i Allmänt,

Så imorgon är det sista dagen av trimestern! KOmmer få mitt nya schema imorgon och kommer ta samma lektioner fast istället för ceramics och syslöjd ska jag ta drawing&painting och interior designe! Hoppas det kommer bli kul! Och jag hoppas verkligen att jag kommer få en ny engelska lärare för han som jag har nu är ju hemsk! så himla strikt och är hel stressad ju. Jätte jobbigt att va på hans lektioner. Men hade hans sista lektion idag! Och idag va sista lektionen av ceramics, kommer sakna den klassen och dem människorna som va där! Iallafall så imorgon har jag två finals kvar att göra, sen efter skolan är det B of U club meetig och efter det ska jag och Rike gå till the tea house eller va det nu kallas. Ett jätte mysigt ställe som vi va på förut, Så det kommer barabli hur bra som helst.
I tisdags va jag på bio med Heather, men vi såg inte twilight wftwesom hon inte tycker det är bra.. asså om jag inte ser den snart kommer jag bli galen! Men kanske ska gå nästa vecka med Rike även om hon redan har sätt den en gång. Sen efter bion gick jag på zumba och kände mig jätte hälsosam. I onsdags efter skolan va det FCCLA meeting, det är en club som jag gillar, vet inte om jag sagt det förut men de gör community service, har säkert nämt det förut men just nu håller det på med ett project som heter adopt a familiy. De har samlat in önskelistor från familjer som inte har råd med att köpa presenter eller ngt liknande och så har de skrivit en önske lista och så ska vi sätta upp de i skolan så att elever kan välja något utav det som står och ge det i julklapp! Svenska skolor borde ha mer volentär grejer.

Iallafall jag väntar fortfarande på mitt paket från med familj med mina skor i, förhoppningsvis kommer de imorgon eller i helgen!

Mitt sista project i ceramics, The Lorax! (för er som inte sätt filmen.. gör det.)

26/11-12

Publicerad 2012-11-27 06:47:00 i Allmänt,

Idag va en sån där otroligt lång dag.. För det första sov jag jätte dåligt och det hjälpte inte direkt att jag va tvungen att gå upp runt 5 i morse för att va i skolan runt 6 för att göra klar arbeten i ceramics. Man kan inte stanna efter skolan och jobba i hans klass eftersom han vill hem. Så man måste då komma in innan skolan börjar. Men det gör faktiskt inte så mycket, det är bara tredje gången jag går dit så tidigt. Och idag hämta Amber mig så jag slapp gå till skolan, PLUS hon tog med sig en mocha late från starbucks till mig!! Det gjorde hela min dag alltså. Sen efter det va det en helt vanlig måndag, men just nu har man så mycket att göra pga att första trimestern slutar nu på fredag så nu har man massa finals, prov på allt man gjort under terminen. Det kommer ju gå som det går.. Jag är inte världens bästa människa på att plugga just nu. elr sen. Elr någonsin. Iallafall efter skolan så gick jag hem, städa nedervåningen och sen gick tillbaka till skolan och kom dit typ halv 4. Gick till min syslöjds klass eftersom vi hade möjligheten till att göra klart arbeten och så idag efter skolan till kl 7. Jag gjorde klart mina två mössor, väldigt fina blev de faktiskt, och sen kom jag hem runt halv 6. Sheri hjälpte mig då med engelsk grammatik eftersom det är en del som jag har prov på imorgon och alltså nej grammatik är inte min grej. Så förvirrande. Sen har jag inte gjort så mycket mer i kväll, ska snart skypa med min familj om julklappar och annat! Förhoppningsvis kommer jag somna direkt efter det och imorgon tänker jag sova så länge som det går. Förutom engelska provet som jag har imorgon har jag också en drama grej som jag inte har övat någonting på, jag antar att jag får improvisera lite! Haha så det ska nog gå bra.

24/11-12

Publicerad 2012-11-25 08:25:54 i

Så idag har jag inte gjort så mycket faktiskt, typ en halvtimme efter jag vakna gick jag till gymmet, men de stängde vid 12, så då måste man skriva in en kod och för att ha den koden måste man va 18 elr över, så jag fortsatte att gå backen upp och en till bit för att få till det större gymmet. Mitt kort funkar på båda eftersom de är samma företag typ. Så gymma där ett tag sen gick jag till en affär som jag hade köpt ett par shorts igår och bytte dem och sen fick jag hem. Va hemma typ vid 15. Åt lunch började prata om julafton med Frank och Sheri, nästa helg ska vi gå på julmarknad/festival grej här i stan hela dagen sen på söndag ska jag få hugga ner julgranen som vi ska ha! Haha känns lite udda att göra det eftersom jag aldrig har gjort det men ser fram emot det, så då ska vi julpynta på söndag nästa vecka! Så excited vill börja nunununu!!! Men det är nästa vecka, imorgon ska jag gå till kyrkan, städa och plugga lite för massa prov. Vill gå och simma också men får se om jag hinner, nu ska jag börja läsa the perks of being a wall flower, har hört att den är sjukt bra!

Thanksgiving

Publicerad 2012-11-24 03:00:00 i Allmänt,

Så igår va det Thanksgiving, matkomans dag. Dagen börja med att jag vakna typ vid tio, gick upp och såg på macys thanksgiving parade på tven, åt frukost, duscha, städa lite grann va klar vid typ tolv hjälpte frank och sheri med att förbereda massa sen vänta tills alla kom och det va typ vid halv 4. var då vid den tiden vrål hungrig eftersom jag bara ätit flingor och mjölk vid 10. SÅ sen åt vi halv fem. Hela deras familj på Sheris sida var där och en granne. Det var så mkt mat så det fanns liksom inte. Herregud. Men allt va ju inte direkt något som man ville äta men ändå. Turkyn va god,fast ärligt talat så är den som pappa gör mkt godare, deras smakade inte så mycket plus att dom hade massa scelleri i och det är ju jätte äckligt. Har inte bra minnen av selleri. Sen hade de äpplepaj,pumpapaj, och peakanpaj. äpplepajen va godast. enligt mig :) Så vi åt och prata och kolla på amerikansk fotboll och ja det va typ det. När alla sen gick åkte jag till Rikes hus och sov över där för vi skulle upp och shoppa!!! Vi åkte hemmifrån 0500, (det va blck friday idag) vi shoppa i 7 timmar och åt lunch på världens gulligaste cafe! så mysigt! De har världens godaste varm choklad och sallad. (om man tar bort alla oliver förstårs) Och eftersom vissa affärer öppna så tidigt så va det inte överdrivet med folk i affärerna, typ som wallmart öppna kl 20.00 igårkväll men dit gick vi inte. JAg hitta massor med saker, till mig själv men även till andra. HAha asså det är fett svårt att hitta ngt till mina värdföräldrar, har ingenaning om vad jag ska ge dem.. Den här julen kmr minst sagt bli annorlunda, men på ett bra sätt kan man ju hoppas!

endel av sakerna som jag köpte,

Regn

Publicerad 2012-11-20 04:08:42 i

Idag har det regnat hela dagen, ingen överraskning jag vet, men det regna så mkt att det har varit översvämningar i down town port orchard, liksom inte bara i hus utan på gatan också, plus träd har fallit ner så jag våga ärligt talat inte direkt gå till gymmet idag, mitt paraply skulle troligen ha blåst bort från mina händer, och jag vill helst inte riskera ett träd falla på mig elr att strömmen går när jag gymmar. Tydligen går strömmen rätt ofta här, och för vissa är den ute i ca en vecka då de inte heller har vatten. Det skulle ju vara hemskt!!
Iallafall så efter skolan stanna jag hemma ist, jag städade faktiskt! Sen somna jag nästan framför tven och brasan. Sen testade jag också att dricka eggnogg (vet inte om jag stavar det rätt) och mitt tips är testa det aldrig. Det va vidrigt.

Imorgon ska jag gå upp sådär tidigt igen och va i skolan kl 6.. Usch bara döda mig ist. Sen efter skolan ska jag till rikes hus och sen ska vi gå till gymmet tsm wiho :))

18/11-12

Publicerad 2012-11-19 07:17:00 i Allmänt,

Så idag vakna jag typ kvart i tio, gick upp fick frågan om jag skulle följa med till kyrkan, sa nej (artigt) tänkte gå till gymmet på boty barre, men insåg att det skulle börja om en kvart och det tar ca 45 min att gå så det gick ju inte, hade heller inte lust att bara gå och träna på maskinerna osv, plus att det regna, har gjort hela dagen och sist jag gick till gymmet i regnet, kan ju bara säga att det inte är det roligaste som finns men det regnar ju rätt så ofta här så det är bara att vänja sig, jag dör ju liksom inte utav det.
Så idag har jag bara varit hemma, hade tänkt att städa men hade inge ork till det så gör det imorgon innan jag går och gymmar, har kollat på julfilmer, så mysigt! och pluggat lite, men idag kom jag på att mina betyg inte räknas så spelar ju ingen roll om de är bra elr inte haha så länge jag inte har ngt under ett c så får jag inga problem. Orgenisationen jag åker med tillåter inga betyg under c annars får man ett varningsbrev och om man inte höjer efter det åker man hem. Men inget jag oroar mig för :)
Så jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. va ensam mest hela dagen , elr jag va ensam hela dagen eftersom mina värdföräldrar bestämde sig för att gå på en dejt eter kyrkan. Så jag va bara lat hela dagen. Denna vecka har vi bara två och en halv skoldagar eftersom det är thanksgiving på torsdag! Hoppas att det ska bli kul. :)
Juste nu har jag också varit här i tre månader! känns rätt konstigt elr inte haha det känns helt normalt. :)

Hehe hej

Publicerad 2012-11-17 02:44:34 i

Haha asså jag skrev det senaste inlägget (15/11-12) igår men såg nu att jag glömde publicera det från telefonen.. Haha alltså smart jag är..
Haha ikväll ska jag på movie pie night i skolan! Wiho jag ska få pumpapaj och titta på film. Och imorrn ska jag klippa mig, haha hoppas jag hittar dit bara.. Och sen ska jag göra chokladbollar som jag ska ta med till international night och förhoppningsvis hinner jag gå till gymmet innan! Har varit på gymmet hela den här veckan förutom idag, känns bra :)

Hehe hej

15/11-12

Publicerad 2012-11-17 02:37:50 i

Okej så idag skulle jag ju ge blod. Så jag får en lapp att det är min tur typ vid 8.45, jag går dit och där väntar jag i 1h och 15min ungefär, men det va helt okej för vi fick kolla på film medansvar vi väntade och jag hade bra sällskap. Fast det va en kille där som va rätt så random, han ba tog upp pizza slicer från hans ryggsäck och börja äta. Det va lite udda faktiskt. Men iaf sen så när det va äns tur gick man ut till en buss. Typ en blodbank bus, så när man kom dit så skulle man fylla ut ett papper med massa frågor. Sen efter det skulle man gå in i ett litet rum (på bussen) och prata med en person och gå igenom pappret och om de godkände sig skulle de först ta ett blodprov för att va säker på att man inte har ngn sjukdom elr nått typ som HIV elr Hepatit B elr ngt sånt och sen EFTER det så får man ge blod och sen äta kaka. MEN EFTERSOM JAG HAR BOTT I SVERIGE I MINST 5 ÅR SÅ HADE JAG TYDLIGEN EN LITEN PROCENTS CHANS ATT HA mad cow disease. SÅ JAG FICK INTE DONERA. Asså det va ju helt waist of time, jag kom tillbaka till min andra klass typ vid 11.10 så över två timmar för ingenting. Men jag fick iaf en kaka för att jag försökte. Alltså jag vet inte äns vad mad cow disease är :o
Men det va helt ärligt rätt skönt att slippa lektioner och bara kolla på nån film. :)
Så efter skolan gick jag och rike + akari till frensh club, va rätt kul antar jag men jag vet inte om jag kmr fortsätta där vet ju ingen franska överhuvudtaget och va rätt förvirrande men det va kul :)
Så efter det åkte jag hem med rike och vi åt kakor och bara prata och allt, sen gick vi på yoga och efter det åkte jag hem med Sheri, nu vill jag duscha och bara kolla på gossipgirl elr greys anatony om det har kommit ut ett nytt avsnitt, så tror nog jag ska göra det :)

Ha det så bra

14/11-12

Publicerad 2012-11-15 06:57:00 i Allmänt,

Så idag efter skolan gick jag till FCCLA club, jag kommer inte ihåg vad det står för men de håller på med community service, hjälper mindre lyckigt lottade. De va kul! Träffa nya snälla/roliga människor och just nu håller de på med adopt a familiy prodject. De ska få en önskelista från en familj med typ 2.3.4 barn i elr nått och så ska de försöka ge dem ngt som står på den önskelistan till julklapp. Och de frågar hela skolan om de kan bidra med något typ som mat elr presentkort elrkläder elr ah jag vet inte riktigt men något. Så idag gjorde vi posters som de ska sätta upp i skolan så folk vet om det. :) Även om de säger det på WTV (wolf TV) nyhetsgrejen dem har i skolan varje dag, så är det inte så vanligt att man lyssnar på vad de säger, ibland förlorar man intresset ganska lätt.. Men så den klubben kmr jag nog stanna i :)

I måndags såg jag också den nya james Bond filmen.. ville hellre se taken2 men så blev det inte. men det är helt ok, bara jag får se den nys twilight filmen snart så är jag nöjd! Det konstiga är att den verkar har kommit ut i Sverige redan men här kmr den inte ut förens den 16 nov.. så det måste vara för att ni är före i tiden.. elr nått.. haha jag vet inte det är skumt. Och här kan man tydligen inte boka platser inne i bion utan det är först till kvarn som gäller så tror nog att jag ska se den nästa vecka elr om två veckor elr nått.. beror på när de jag ska gå med kan. :)

Imorgon ska jag också ge blod! Är hur nervös som helst jag hatar nålar och sånt, usch! Men jag får leadership points ochdet behöver jag i min syslöjds klass och plus så kmr blodet skickas till de ställen som blev drabbade av Sandy, så det är ju för en bra sak! :) men ändå jag hatar nålar, att ta blodprov elr bara spruta, och nu ska jag se liksom hur massa blod töms från min arm, elr min kropp antar jag, men iaf! Förhoppningsvis överlever jag.

Nu ska jag kolla på gossip girl och sen sova.
sov söt,

Tråk söndag

Publicerad 2012-11-12 00:11:00 i Allmänt,

Som vanligt har jag tråkigt idag, på söndagar, alltså så sjukt tråkigt, det måste nog va den tråkigaste dagen under hela veckan, förutom när det är sommarlov osv.
Idag gick vi till kyrkan, som vanligt. åh asså det dem predrikar om där, asså nej jag orkar inte. vill inte skriva ngt nedlåtande om kyrkan och deras religion men kan bara säga det är inget för mig. Iallafall just nu sitter jag i mitt rum, hade egentligen tänkt att städa men det får bli efter det här, sen måste jag läsa min engelska bok, den är inte heller så rolig och mina värdföräldrar kollar på amerikansk fotboll på tv, vilket inte heller är så roligt. Kan tänka mig att det är roligt om man går på en riktig match men annars så nej det är inte kul. För komplicerat och det tar ju aldrig slut, det ända som är roligt att se är alla tacklingar.

Igår va kul! va på sweet sixteen party! Va rätt awkward ibland och det är ju inte direkt en sån fest som man ser på MTV men det va kul ändå :) Efter det sov jag hos MaryBeth, det va sjukt kul men vi somna ganska snabbt och vi kolla på en konstig film, men det är skitsamma. På morgonen tog de med mig till kyrkan (de går till samma kyrka som min familj gör) sen när det va slut åkte jag hem, då jag skypa med mamma och pappa, GRATTIS PÅ FARSDAG PAPPA!
Men något positivt är att jag är ledig imorrn!! åh så glad!

Hitta en bild på mig och madde från Thailand, Saknar dig så sjukt mkt, känns så konstigt att va ensamt barn!

Bilden är sne det gick inte att rotera..

9/11-12

Publicerad 2012-11-10 04:42:58 i

Så jag lyckades inte att vakna vid fem.. Vakna vid 6 ist och fick då göra mig redo på typ fem min och spring-gå till skolan. Men fick iaf lite klart på min skulptur grej, jag ska måla min älg och nu håller jag också på att göra the lorax! (Elr iaf försöka) haha sen hade jag massor att göra, elr egentligen inte men hade ett historia prov på morgonen, sen hade jag en rätt konstig matte lektion och sen gjorde jag klart mina boxershorts, dem är jätte fina faktiskt. :)
Efter det så gick jag till international gruop nånting som jag blev inbjuden till av nån person, det va inte riktigt jätte kul fatta inte riktigt vad den handlar om, olika kulturer elr ngt. Iallafall jag fick gå lite tidigare där i från eftersom vi skulle ha en fotbollsträning men när jag kom dit va den inställd. Vi fyllde bara i ngr blanketter ist. Så stressde i onödan. Jag gick sen hem med Rica och va med henne ett tag. :) nu har jag precis ätit världens äckligaste cheescake så känner för att spy men det är nog ingen bra idé.. Känner verkligen för att bara sova allt känns så rörigt. Vet inte varför :o

Och en helt random bild på löv, hoppas ni hade en roligare fredag än jag (y)

IDAG 8/11-12

Publicerad 2012-11-09 01:41:00 i Allmänt,

Så igår sov Akari här, vi åt pizza och salladoch kollade på new moon. men vi somnade under filmen men det va nog bara för att vi vart så trötta av att gå till Wallmart och wallgreens. (tog typ 45 min) så det va inte såå långt men ändå. Vi köpte födelsedags grejer till Rica som fyllde år igår och även saker som vi själva behövde. På vägen hem köpte vi också subway som vi åt till lunch idag! Det va den bästa lunchen som jag har haft i skolan. Gillar inte riktigt skolmaten och att äta en macka med nån fruk varje dag börjar bli lite uttjatat.
Idag efter skolan gick jag också till spanish club! vi kollade på Monsters Inc, inte på spanska dåra vilket va bra, det va kul! Jag skulle igentligen gått till art club men kände inte riktigt för att gå dit själv.. Så nu sitter jag här och äter fiskar och kollar vänner! Super mysigt eftersomdet är sjukt kallt ute, men det regnar inte!!!!

har också skaffat medlemssak på olympic fitness, funderar på att gå till yoga passet men vet inte om jag har tid, har historia prov imorgon och jag vill inte gå tillbaka till ett c i det ämnet för då måste jag gå till pack class och jag gillar inte den klassen. asså det är så awkward med de människorna.. Iallafall, så jag borde egentligen sitta och plugga nu men ärligt talat så kom jag inte riktigt hit bara för att plugga första världkriget från amerikas synvinkel. Och alla ordsom de använder jag fattar ju ingenting. Får se hur det går med det.

Imorgon ska jag gå upp vid typ 5 för att va i skolan vid typ halv sex. KOmmer ju avlida. Ska gå till min ceramics class och försöka göra klart en del grejer för har typ ganska mycket kvar att göra och har typ bara 4 lektioner elr nått kvar (eftersom vi har trimesters ist för semestrar) så ska gå till skolan super tidigt, undrar om jag kmr klara det elr om jag kmr sova ist. haha det återstår att se.

Är också super sugen på vanliga bullar och lussebullar!!! ge mig ge mig ge mig! Menar allvar skicka gärna några till mig. :)

Annars händer det inte så mycket just nu, ska imorgon ha avslutningsgrej med fotbollen (haha lite sent tycker jag) och sen på lördag ska jag på sweet sixteen party! Kommer bli fett kul!

Juste idag va också hug an international exchangestudent day! Vilken bra dag det va :)

Utkast: Nov. 06, 2012

Publicerad 2012-11-06 01:06:00 i Allmänt,

har fått vissa klagomål från en del att jag inte uppdaterar min blogg tillräckligt ofta.. ska försöka bättra mig så gått det går.

Iallafall akvariumet i seattle va kul! eller själva grejen va kanske inte så kul men människorna som man va med gjorde det roligt :) De hade många fiskar såklart och grejer men de gulligaste va uttrarna! åh dom va bara så himla söta!! De hade även en säl, men blev besviken på att de inte hade en haj av något slag, Efer att vi hade varit på akvariumet saken fick vi gå och äta nån stans i närheten så vi åt på subway jag och några till, alltså man kan inget annat än att älska det stället..! Sen hade vi tid för att shoppa men vi fick inte lämna vattenfronten och där finns det typ bara turist affärer så det va inte direkt någon shopping. Istället för att kolla igenom alla turist butiker så gick vi till starbucks och satt där för den mesta av tiden. va mysigt. :)

I söndags så gick jag till gymmet ist för att följa med min värdfamilj till kyrkan.. vet inte riktigt om de gillar att jag inte ibland följer med dom men de kan inte tvinga mig att gå. :) Så jag gick på ett pass som heter booty Barre, hahah asså har så himla mycket träningsverk just nu, det va typ massa balett övningar som man gjorde med hantlar och grejer. herregud va ballerinor måste va vältränade! Jag skulle vilja gå på det passet varje gång för de har bara det på söndagar kl 10, men vill inte direkt förolämpa min värdfamilj elr ngt genom att inte gå till kyrkan, jag märkte speciellt att Frank inte gillade det men som sagt de har själva sagt att de inte tvingar mig att gå till kyrkan jag har ett val, men fortfarande så vill jag inte att det ska bli konstigt emellan oss bara för att jag inte går till kyrkan. Aja får se hur jag gör med det.

Just nu sitter jag och äter trick or treat godis som jag fick ihop på halloween! Är så himla sötsugen hela tiden, fett jobbigt. och nu har jag ont i huvuet. plus att jag har massa engelska som jag måste ha gjort tills imorrn. asså tycker jag borde få mindre att göra eller enklare uppgifter.

På onsdag ska jag gå till keyclubb för första gången! De håller på med typ community stuff, hjälper samhället osv. Det ska nog bli kul :) sen ska jag också kolla när Artclubb träffas, tänkte fråga läraren idag men han va inte där elr något, jag kunde inte hitta honom och kände inte direkt för att leta över hela skolan efter honom.

Tror också att min katt har börjat gilla mig mer! :) igår klättra hon på mina axlar, hon är så söt jag vill ta med henne hem sen när jag ska åka!

Juste det är hur mycket politik snack här, det har varit det rätt länge, och blir rätt chockad över att de typ gör reklamer om hur mycket fel obama eller romney gör. de typ säger att den andra suger och kan inte göra någonting rätt. Och alla här runt omkring tycker att båda suger men frågan är vem som är minst dåligast. Alltså jag orkar inte med allt! Så himla tråkigt att lyssna på. Är glad över att valet är imorrn, men det kanske kmr skjutas upp pga sandy. så vem vet.

Just nu kan jag se bergen utanför mitt fönster och de har snö på sig! Fick ett väldans sug på att åka skidor just nu!

Här är en bild från seattle på akvariumet på Kristine och Emelie :)


Halloween

Publicerad 2012-11-03 06:29:00 i Allmänt,

 
en till bild på mig och rica, haha mitt ansikte ser lite konstigtut, typ stelt..men till mitt försvar så va färgen väldigt stel.
 

Halloween

Publicerad 2012-11-03 06:25:00 i Allmänt,

Halloween är ju bara såååå mkt roligare här än i Sverige kan man ju lugnt säga. Majoriteten av alla hus var dekorerade med massa halloween pynt och flera kom utklädd till skolan. Va kul att se allas utklädnader, vissa va ju as bra! Men iallafall på halloween så var jag och trick or treatade! Va fett kul!! Jag gick med min kompis och hennes småsyskon och deras familj va hos en anna familj där flera andra familjer va så vi var en hel del. träffade en tjej där som hette Mary som vi också gick med, hon va as schysst. Det var hur många barn i samma område som gick bus eller godis det va sjukt. Familjen som vi bodde hos sa att de brukar få ungefär 400 st som kommer för bus eller godis till dem varje år ! haha är ju hel skumt.
Efter att vi gått klart så delade vi ut godis som kom till våran dörr, va faktiskt rätt kul, man fick väldigt många olikapersoner och deras utklädnad, vissa småbarn va bara så söta att man nästan dog!
Annars så gjorde jag ärligt talat inte så mkt mer förutom att gå i skolan. hade inte direkt så mkt tid därimellan eftersom vi skulle till gig harbour och äta middag där och allt.

Jag va utkläd till en humla!

 
Så imorgon ska jag åka till seattle aquarium! wihoo hoppas det blir kul :)

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela