matildii.blogg.se

Mitt namn är Matilda och jag har åkt som utbytesstudent till Port Orchard, WA (USA) nu i augusti 2012. Jag kommer gå i High School och bo hos en underbar familj! Här kan du läsa om allt jag gör och vilka tankar som jag får under året

29-3-13

Publicerad 2013-03-30 03:53:00 i Allmänt,

Så snart åker jag till hotellet vid flygplatsen för att sen åka till California! Så taggad! just nu håler jag på att packa.. ja jag vet lite sista minuten men frank och sheri håller också på att packa så inte bara jag! :) Idag vann jag och Rica (Rike) våran fjärde tennis match! va kul men det va så himla varmt! Håll på att dö och vi har svarta tröjor så sjukt varmt! tror till och med jag fick lite färg i ansiktet! :)

Får se om jag kan skriva under den veckan när jag är borta, om inte så kommer det ett inlägg efter att jag kommit hem!
Glad Påsk alla!

Mar. 24, 2013

Publicerad 2013-03-24 06:55:42 i

Kläderna jag köpte, inte så bra bild kanske men man ser ju lite iaf!
Det är två par jeans, 1 par shorts, 2 linnen, 1 skjorta, 1 par springtaights, 2 koftor, och en jeans jacka

23-3-13

Publicerad 2013-03-24 06:52:57 i

Så idag va jag ju och shoppade med rike och nolla at south center mall och vi va där från ca 9.30 - 5.00 elr ngt sånt. Va as stort och hann inte gå till alla affärer som jag hade velat! :/ men köpte en del saker och faktiskt ngr saker som jag behöver! Sen tänkte jag ju också på att jag ska till calefornia och Mexico snart så kan ju inte bränna alla pengar! Fast gjorde typ ungefär nästan det.. Men det var faktiskt för att jag köpte min prom dress! Fick ett bra pris på den tycker jag då de brukar kosta typ runt $200-300 , lite väl mycket att spendera tycker jag..
Nästa vecka i skolan har jag rätt så mkt att göra.. Tre prov, läsa vissa kapitel i en bok och framföra en monolog. Inget jag riktigt har lust till men alla kmr ju göra det och den är typ jätte kort så är ju inte så farligt liksom. Tråkiga är att vi hade fyra monologer att välja mellan och nästan alla har valt samma för den är den enklaste, så då kmr man ju verkligen märka vem som är liiiite bättre.. Aja jag tänker inte haka upp mig på det. Nästa skolvecka har vi även tre halfdays! Och fredag kmr vara typ dom collage messa så har inga lektioner, as skönt. Det ända negativa är att man måste gå upp tidigt när det är halfdays men tror nog jag klarar av det ;)

21-3-13

Publicerad 2013-03-22 06:19:43 i

Idag spelade jag min officiella första tennismatch mot Wilson high school i tacoma! Jag spelade dubbel med rike och vi vann 6-0! Woho grattis till oss! :D det va jätte kul att spela men att behöva vänta så länge för att så spela ute i kylan va inte det roligaste såklart, men va värt det :)
Imorgon har vi träning igen hoppas jag det beror ju såklart på vädret! Det är som april väder här nu, ena sekunden öser regnet ner och sen helt plötsligt är det soligt och den börjar det blåsa som in i bomben och sen blir det hagel! Helt sjukt! Och det blir så fruktansvärt kallt när det regnar eller blåser.. Men hellre det än snö! Har hört att det fortfarande är snö i Sverige, inget kul ju.
På lördag ska jag som sagt åka och shoppa heeela dagen. Ska åka innan kl åtta och komma hem nån gång på eftermiddagen. Kmr bli awesome :)

En bild på när vi väntade på att få spela!

19-3-13

Publicerad 2013-03-20 00:29:10 i

Så har varit små sjuk ända sens i lördags elr fredags och har inte tränat senast då. Har tagit det lugnt för vill ju bli helt frisk innan jag börjar träna igen så det inte blir värre. Men imorgon ska jag gå till tennis iaf! :D idag missade jag inget eftersom de hade match och eftersom det börja regna och blåsa så mkt hann inte jv spela så jag missade inget :) i helgen ska jag åka till south center shopping mall nära Seattle och kmr va där i princip hela dan! Åh lycka! Ska verkligen köpa allt som jag behöver och förhoppningsvis lite mer ;)

Mar. 17, 2013

Publicerad 2013-03-17 23:54:46 i

Juste happy st. Patrick's day!

Det ända gröna plagget jag har.. Förutom min jacka ;)

17/3-13

Publicerad 2013-03-17 23:52:23 i

Så igår blev det ingen paintball, när jag gick upp på morgonen mådde jag inte bra och efter ett tag ringde jag Jodi och sa att jag inte kunde komma för ja va sjuk.. Är fortfarande lite sjuk, har ingen energi till någonting och har ont lite överallt. Så istället gick jag och la mig igen och försökte sova sen kollade jag på tillbaka till vintergatan på svt play! Älskade verkligen det programmet när jag va liten. Sen skypade jag med klara i nästan två timmar tror jag! Det va iallafall minst 1.5 h. Det va mysigt! Kändes bra att prata med henne va verkligen något som gjorde min dag :)
Resten av dagen i går låg jag i soffan och växlade mellan att sova och kolla på tv. Och idag gör jag typ samma sak. Fast har gjort lite skolarbete också plus att jag mår bättre idag. OCH jag gjorde fattiga riddare till frukost! Verkligen gott! Sheri tyckte också om det :)

15-3-13

Publicerad 2013-03-16 05:39:00 i Allmänt,

Så min första tennismatch hände typ inte alls. Det andra laget hade inte tillräckligt med spelare, elr de hade ju personer där men de va "inte redo", så eftersom jag och Rike (utalas rica) va tredje JV laget så fick vi inte spela mot Mount Tahoma. Istället spelade vi en challange match mot de som va fjärde JV och det gick jätte bra för oss i början! men det slutade med att vi förlora så nu är de tredje JV och vi är 4de :/ men det gör inte så mycket, så länge vi får spela så är jag nöjd :) och det kommer vi ju få göra eftersom det finns 16 JV lag :) PÅ tal om tennis så har jag gjort ngt konstigt med min hand/tumme, gör skit ont när jag spelar och i vanliga fall också bara jag gör ngt, hoppas verkligen att det blir bättre snart! Framöver kommer det va tennis matcher varje tisdag och onsdag om vädret tillåter. Tycker fortfarande att det är roligare att träna än att spela matcher som jag gjorde när jag va mindre, förstår inte grejen med matchen egentligen det är ju inte direkt superkul.. Fast kanske skulle sagt annorlunda om jag va bättre på det ;)

jag börjar också bli lite småsjuk med ont i halsen och grejer, jag skyller på vädret ! Ena sekunden är det svin kallt, blåser och regnar och sen nästa dag kan det va typ 18 grader varmt känns det som! Skönt när solen och de varmare vädret kommer men är lite jobbigt med de dramatiska ändringarna i vädret.

Tror också att det här kommer bli bästa terminen i skolan även om min nya acting class suger. Hamna nog i den sämsta acting gruppen tror jag.. aja känner ju ngr där så får väl göra det bästa av det. Och historian kommer inte bli lika värdelös när jag kommer ändra plats. för alltså den gruppen jag sat med va bara irriterande och verkligen sånna människor man verkligen stör sig på. Och eftersom jag har det första lektionen så är det väldigt frustrerande eftersom jag typ inte vaknat upp riktigt än, likosm hur kan man ha så mkt energi på morgonen och likosm i historia? nej orkar verkligen inte. Men som sagt det kommer ju bli bättre :)

Imorgon (lördag) ska jag åka och spela paintball för första gången i mitt liv. Är sjukt taggad! :D kommer bli as kul! ska sjuta ner alla. (nej jag vet inte hur man stvavar sjuta, skjuta elr va det nu är..) Så imorgon ska jag gå upp tidigt då vi kommer va där 10-2, det här är alltså med the exchange group/jodis group. Resten av lördagen får jag se vad jag gör, vet inte än, kommer förmodligen inte göra ngt annat men man vet ju aldrig.

Godmorgon

Publicerad 2013-03-13 18:25:20 i

Godmorgon! Idag har jag lång sovmorgon, börjar 10.50 och slutar fortfarande två efter skolan blir det förhoppningsvis tennis träning, beror på vädret och sen efter försöka göra lite skolarbete om det behövs och sen får jag se om jag orkar gå och simma. Igår gick jag ock rike och simmade men då hade vi inte haft ngn tennisträning så får se om jag orkar/har lust men det hoppas jag att jag har! Idag är det molnigt ute (big suprise) men det regnar iaf inte än :) om jag fick skulle jag bara ligga hemma hela dagen och inte göra ett skit men det får bli en annan dag antar jag. Jag har nu också haft alla mina nya lektioner och den jag gillar minst är historia. Sitter med total idioter som är så himla irriterande, har bara lust att slå han i ansiktet men tror nog att jag kanske blir sued om jag gör det så är väl bäst att inte göra ngt.,
Men nu måste jag snart gå till skolan, hoppas ni har en bra dag. :)

10/3-13

Publicerad 2013-03-11 05:49:00 i Allmänt,

Det har vart en fantastisk vecka! tennisen går bra, skönt med att träna varje dag efter skolan och va social. :)
Imorgon börjar den nya trimestern alltså sista!!! tiden bara rusar iväg allt går så fort! likosm dag -in dag-ut hänger ju inte med! Så alltså betyder det nya lärare nya lektioner och nytt folk. Det är verkligen bästa systemet de har med att ha tre semestrar. Synd att de kmr ändra det nästa år men för mig kmr det ju inte spela ngn roll. vet inte riktigt vad jag kommer ha imorrn men tror matte,engelska och beg. graphics, sen B-days kommer jag ha historia, family matters och acting. om jag kommer ihåg det hela rätt. Hoppas jag har samma lunch med ngr jag känner, roligare så ju ;) men annars får jag väl möta nya lunch kompisar hehe. den här helgen har vart välidigt fatening. I fredags va jag med mina kompisar och efter practice gick vi till subway och frozen yoghurt och sen åt vi chips under musikalen på skolan. det va en bra musikal antar jag, de va bra skådespelare och allt men den va rätt slö och tråkig..
i lördags däremot åkte jag med frank och sheri till cirque du soleil och det va as bra! så sjukt viga och flexibla och bra balancerade och starka de människorna är! va verkligen as bra. efter det gick vi och åt på resturang och de hade verkligen världens godaste efterrätt. banansockerkaka med banan, glass, och gädde. Höll på att spricka efter att jag åt det och rullade min väg tillbaka till bilen. och idag har jag bakat! bullar och chokladbullar som jag ska dela med mig av så att de här kan få en svensk uppfattning av saker och ting. :)
under nästa vecka kmr det va hisp, test (vet inte riktigt vad det är) som är typ för softmores, och jag behöver ju inte ta det, så då kmr jag börja 10.00 på tisdag, torsdag och 10.50 på onsdag. fett skönt likosm!!! denna trimestern ska jag också gå upp tidigare på morgonarna så jag kan ta det mer lungt och typ inte behöva springa till skolan. Det är mitt mål. får se om jag lyckas! ;)
Här har de också ställt fram kl. en timme framåt så nu är det bara 8h tidsskillnad mellan WA.state och Sverige tills ni hemma i Sverige ställer om era klockor. :)
Det har också vart rätt få bilder här på bloggen på senaste men detta beror på att datan strular en del, men kan nog lägga ut bilder från mobilen när jag tar ngr. Får se hur det blir! nu ska jag iaf försöka sova lite eftersom jag ska gå upp tidigt imorgon. Godnatt!

4/3-13

Publicerad 2013-03-05 05:55:00 i Allmänt,

Jag glömde bort att jag hade en blogg.. Ja vet hur kan man göra det liksom? men ärligt talat så glömde jag brt att jag hade en! Har väl haft för mycket att tänka på elr ngt. men nu skriver jag ju iaf!! :D
Tennisen har gått rätt bra. det är kul att spela speciellt i soligt väder!!! I fredags regnade det så mkt att träningen var tvungen att ställas in efter 45 min.. men ärligt så gjorde det inte så mkt eftersom på kvällen skulle vi gå på the canned film festval i skolan, så då fick vi mer tid, och innan så åt vi at the pankace house. Bea äter tydligen ofta där eftersom personalen känner henne nu haha!
I lördags gjorde jag nog inte så mycket, jag var tvungen att förbereda inför massa finals, gjorde två idag, har ett på onsdag och tre på fredag tror jag. men det är inte så svåra grejor. Nästa vecka börjar vi med nya scheman och jag kommer inte längre ha matte period 5!!! KATASTROF! har haft matte femte blocket både första och andra terminen och gillade verkligen människorna som jag satt med där, de gjorde liksom att matte lektionen blev kul, nu kommer det ju suga. kommer bli as tråkigt.. men om det blir för dåligt kommer jag byta det ämnet till något annat. får se helt enkelt.
En av mina finals som jag gjorde idag var i acting och jag va hur nervös som helst i början men det gick bra! Vi var tvugna att va ensam på scenen och skulle göra en intervju med läraren som satt i publiken och vi skulle utveckla vårat djur som vi har varit under terminen till människa men fortfarande ha kvar alla bits and habbits som djuret har, jag va en kyckling, och sommänniska va jag 65 år och alltså min utklädnad! herrgud jag va så ful! tyvärr har jag ingen bild på det men om jag hade skulle jag lagt upp den. men men. Både idag och igår va det soligt! Igår mitt på dagen kunde man gå i linne och jeans och det va super varmt! idag inte lika varmt men kunde träna i t-shirt iaf. Jag älskar verkligen att inte ha ngn snö och att det alltid är mörkt och kallt. Liksom redan i början av februari kändes det som vår! Så härligt!
det var ngt annat som jag tänkte på men jag kommer faktiskt inte ihåg vad det var.. juste! idag på lunchen gav Michaela mig pärlsocker som hon hade hittat ngnstans! hon kom ihåg att jag hade pratat om det typ i december nån gång så hon köpte det till mig och sa att nu måste jag baka nånting med det för henne! Alltså om jag ska! hon är så himla snäll! nog den snällaste personen jag känner. hoppas vi har nån lektion tsm nästa tri elr samma lunch iaf.
får se på måndag hur mitt schema blir!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela