matildii.blogg.se

Mitt namn är Matilda och jag har åkt som utbytesstudent till Port Orchard, WA (USA) nu i augusti 2012. Jag kommer gå i High School och bo hos en underbar familj! Här kan du läsa om allt jag gör och vilka tankar som jag får under året

30/10-12

Publicerad 2012-10-31 06:19:58 i Allmänt,

Imorgon är det halloween och här ligger jag och lyssnar på julmusik. Typical. Iallafall är fett taggad inför imorrn! Ska till en kompis och med hennes familj gå bort nånstans för att äta middag och sen ska vi gå trick or treating! Ska bli så kul! va så längesen man gjorde något sånt och här går typ alla tonåringar bus elr godis. Det kommer bli så grymt och jag har världens bästa costume! Hoppas bara allt kommer att passa tsm :) Mer av det kommer jag skriva om imorgon eller troligtvis torsdag elr fredag, även bilder kommer.

Så i fredags var jag på teaterföreställning i seattle igen med frank och sheri. vi såg the addams family. Det va en musikal men den va grymt bra och rolig. Innan vi såg den åt vi på en resturang som låg rakt över gatan, de har världens godaste morotskaka alltsåjag döööör,
I lördags hade vi ett "halloween party" hos Jodi (min lokala kontakt person som gör alla aktiviteter för gruppen med utbytesstudenter), det va inte riktigt en fest, och ingen va utklädd. vi åt pizza snacks, (inget att rekomendera) det va typ frysta små saker som smakade halvt som pizza, det va inte direkt gott, iaf och efter det gjorde vi carmel apples. det va kul, men väldigt svårt att äta, väldigt kladdigt och om man äter för mkt mår man dåligt, helt klart. Iaf sen kom det roligaste. vi åkte till en hounted wrecked yard, typ som ett spökhus men det var utomhus men delar som de byggt va inomhus. HAha va sjukt läskigt men ändå kul!

Sen idag va jag och testade gymmet som jag kanske (eller jag ska) börja på. Gick på ett zumba pass, haha det va kul, va så längesen jag gjorde zumba så va kul att göra det igen. Men jag ska definitivt bli medlem där, olymic fitnessclub, as bra. De har massor av klasser och de andra sakerna, kmr inte på namnet, men när man tränar själv är också bra.

soccer

Publicerad 2012-10-26 03:33:00 i Allmänt,

Så idag va det sista dagen av fotbollen. Vi vann vår sista match och det regnade faktiskt inte! :o Så himla bra match :) Så nu är det inga mer fotbollsträningar elr matcher, det kommer kännas konstigt att inte spela längre eftersom jag gjort det typ sen jag gick i 4an elr nått.. Aja jag ska träna andra saker. :) Även om inte fotbollssesången vart som jag tänkt mig har det ändå vart rätt kul, de tränar lite annorlunda här och gör saker på andra sätt, man kan bli lite frustrerad på det, men över det hela har det varit bra. har dessutom fått massa kompisar genom laget sååå det är ju också bra. :) Om jag har utvecklats sen jag kom hit inom fotbollen så är svaret nog nej.. känns snarare som om jag tagit ett steg bakåt.. aja det är som det är och nu är det slut. Både ledsen och glad.
Go Wolves!

24/10-12

Publicerad 2012-10-25 02:21:39 i

Okej så idag har varit så himla skön. Börjar skolan som vanligt men slutade 10.40 för det är studentsconferense, typ utvecklingssamtal så vi går bara halva dagen i skolan och så kmr det va resten av veckan. Sen så fick jag också det bekräftat att jag inte behöver gå till packclass, typ som A-tid, eftersom jag inte har ngt c elr under i ngt ämne! Den ändå gången jag måste gå är på fredagar då det är obligatoriskt för alla att gå. Idag har jag även kollat in några gym här i stan och jg tror jag har hittat ett som verkar väldigt bra. Fick två fripass så jag kan pröva på och se om jag gillar det. Ändå nackdelen är att det är rätt långt bort och världens uppförsbacke till den. Och mina värdföräldrar vill helst inte att jag ska cykla dit för trafiken är för farlig.. Alltså.. Aja så jag får väl gå dit antar jag men det gör inte så mkt.
Den här veckan kmr nog bli helt awesome.

Juste vill bara säga grattis till min älskade syster som fyller 19 år idag! Grattis till dig! :D <3

helgen

Publicerad 2012-10-23 06:05:00 i Allmänt,

Okej det har hänt mycket sen sist. tror jag.. Iallafall, i fredags var det vår sista homegame i football och så var det homecoming game. Det betyder alltså att bandet gjorde en extra speciell framförande och under halvlek så utsågs Homecoming queen and king. Det var åtta par som hade blivit nominerade av elevera och sen har man kunnat rösta på dem under luncherna. Så under halvlek så åkte de ut på springbanan runt fotbollsplanen i golfbilar och sen presentera de dem och sen sa de vem som hade vunnit. Det va kul och eftersom det va sista hemma matchen var det väldigt många människor där så man träffade alltid någon man kände vart man än gick (man går liksom runt mer och pratar med folk än att kolla på matchen) Vilket jag tyckte va bra eftersom amerikansk fotboll inte är så intresant eftersom jag inte förstår reglerna. Det ända roliga att se är alla tacklingar och när de gör toutchdown. :) Det regnade också typ hela kvällen och blåste iskallt. Mina skor var fortfarande blöta nästa dag så jag behöver nog nya skor och en jacka (har inte ne regnjacka precis) eftersom det regnar typ varje dag.
På lördagen var det homecoming! så börjar dagen med att skypa med min familj och många släktingar som firade maddes födeksedag, det va kul :) men sen efter det såg jag att min kära kompis chelsea va inne på skype, så skypa med henne typ i några timmar tills det va en timme kvar tills jag skulle bli upphämtad av Akari kl 3. Mina värdföräldrar va inte hemma denna helg och mitt programm förbjuder att man sover ensam hemma så jag skulle sova hos henne och göra mig redo för homecoming! Jag såg inte riiiiktigt ut som jag ville. Mitt hår va katastrofalt och va bara platt, min kläning som jag hade tyckter jag ärligt talat inte så mkt om men den va väl helt okej :) som jag har nämt tidigare hade jag bara två timmar på mig i Silverdale mall (inte direkt ngt bra ställe att köpa speciella klänningar på) att köpa skor och klänning. MEN det va bra ändå, va så kul! på homecoming alltså. Först åt vi middag på the lighthouse, en fin resturang vid vattnet, maten va så sjukt underbart god och det va jätte mysigt. Efter resturangen åkte vi till dansen kl 8 och det va kö för att komma in, och det va såklart svinkallt ute, men det regnade iaf inte :) Sen när vi kom in tog vi massa kort och sen börja dansa. Alltså dem kunde ju ha bättre musik.. De hade många gamla låtar och rap. Seriöst rap musik kan man ju inte direkt dansa till, MEn till deras sorts dans kan man. Asså blev lite chockad när jag såg alla dansa dem typ grunchar hela tiden.. för er som inte vet vad det är så är det när tjejen har sin rumpa mot killens skrev och så dansar de så. De dansa också typ rumpa mot rumpa hela tiden. Så det va lite annorlunda. Men dedansade inte så hela tiden, vilket va bra. :)
Men det va kul och defenetivt en upplevelse som jag kommer minnas.

Nästa dag på söndagen så åkte vi till ett outletmall för att shoppa! Jag blev lite besviken för att de hade typ inga "ungdomliga" affärer så jag hittade inte direkt något.. Behövde en vanlig halsduk, jacka, höstskor, varmare kläder plus mer, hittade typ inget utav det och de hade många affärer, men inga som jag gilla precis. Men deras smycke affär va as bra. :) Vi va borta typ hela dagen och jag va supertrött när vi kom hem och jag kmr faktiskt inte ihåg va jag gjorde då, så det måste alltså inte ha varit något viktigt.

Idag på min syslöjd gjorde jag en kudde! den är jätte söt med blåa fåglar på jag gillar den. :)
åh juste fotbollen slutar den här veckan så ska försöka hitta en ny sport! Är rätt tråkigt men ändå rätt skönt eftersom det är så freaking kallt ute och dåligt väder så en indoor sportactivitie skulle inte skada :)

homecomingbild,

21/10-12

Publicerad 2012-10-22 05:00:05 i Allmänt,

okej jag vet att jag inte skrivit så mycket på sista tiden, har haft massor att göra eller så har jag inte haft ork till det. MEN jag ska skriva snart om alla saker som jag gjort och vad som hänt SNART jag lovar! :)

Utkast: Oct. 17, 2012

Publicerad 2012-10-17 00:37:00 i Allmänt,

Den här veckan är det spirit week i skolan! Hur kul som helst om det faktiskt va folk som klädde ut sig lite grann. Jag har faktiskt en ursäkt jag har inga kläder till det men de som bott här hela sitt liv har säkert massa kläder såååå de borde ju kunna göra det. Iallafall i måndags skulle man komma i sin pyjamas, idag skulle man klä ut sig till en känd person, imorgon ska man ha ngt camouflage på sig, torsdag är det "dig pink" man har på sig något rosa för att hedra bröstcanser och sen på fredag är det sk pride! Man ska ha skolans färjer och sånt. Varför det är spirit week är för att det är homecoming week! MAn har alltid spirit week samma vecka som homecoming är som är på lördag! så taggad! Så på fredag kväll är det football game sen lördag homecoming då ska jag gå till Akari och sen efterdet åker vi till en resturang, the lighthouse heter det och har jätte fin utsikt och bra mat. har jag hört :) , där vi möter några andra. sen åker vi till skolan där homecoming är! Sen på söndag ska jag och Akari, Rachel och Rica pka till ett outlet mall! SÅ det kommer va en bra vecka :) och en awesome helg!

har också uptäckt min sanna kärlek för sun chips, so amazing good! lovelovelove. men de slår inte goldfish.. inget kommer någonsin kunna slå goldfish.

Aja fotbolls sesången är snart slut så måste hitta en ny sport! Om jag inte hittar någon sport jag vill göra under vintern tänker jag nog gå med i en klubb i skolan och sen skaffa ett gymkort så jag håller igång. Awesome plan dudes :D

haha alltså jag är så trött så ni får ursäkta min dåliga skrivning och konstig formulering. :/

JAg ocj Akari! min lilla japan <3

10/10-12

Publicerad 2012-10-11 05:18:00 i Allmänt,

Okej alla vet hur det är att ha massa att göra men ändå så sitter man och gör helt onödiga saker? Det gör jag nu. Har helt enkelt ingen lust att göra nånting vill bara ligga i sängen och kolla grey's anatomy, skulle vara så skönt! Men nej jag har massvis att göra.. men ska inte klaga det är typ ingenting jämfört med hur det va förra året. I skolan alltså. Förra året va rena tortyren, nu är det så mycket enklare! Iallafall om man inte tar så jobbiga ämnen. Jag har två ämnen som är mer krävande och det är engelska och historia. Till min förvåning har jag ett A i engelska, hittills iaf och i historia tror jag jag har ett C-. vet inte om det gör nått för jag måste ha ett C och om det är ett C minus borde det inte göra så mycket.. Men iaf grejen är att det är enklare i skolan här än i Sverige. Om man inte tar massa avancerande klasser men det gör ju inte jag. :)
Idag var första gången det va molnigt hela dagen sen jag kom hit. Antar att jag får börja vänja mig vid det. typ det ända negativa häromkring och att jag fortfarande inte får upp mitt f** skåp. Måste be nån att verkligen visa mig hur man gör... har inte direkt lust med att bära runt på en jacka i min väska när nu det behövs. Hitills har jag bara varit tvungen att ha jacka på mig två gånger när jag gått till skolan, annars har det inte varit så kallt. :)
Spelade också match idag! Mot Gig Harbour (en annan skola typ 30 min bort) Det gick ju rätt så bra då vi spela lika. Om ni ville veta den informationen. Är ganska ledsen eftersom snart så är fotbollssesången slut och då måste jag hitta en annan sport.. eller jag måste inte men jag vill, fast grejen är ju att de inte erbjuder så roliga sporter under vintern. kanske kan skaffa ett gymkort ist :)
det skulle också funka. För jag måste verkligen träna här eftersom jag vägrar gå upp i vikt. Dom äter inte direkt så nyttig mat hela tiden.. eller min värdfamilj är ganska bra på att äta nyttigt fast de äter typ efterrätt varannan dag och chips och grejer innan maten och massa skit. Inte bra alls.
En annna sak som jag har märkt är att de flesta personerna är lite efter här när det gäller musik.. Typ en person hade hört Danza Kouduro (hhah vet inte hur det stavas) från mitt fotbollslag och den låten kom ut för typ evigheter sen. Men de är väldigt uppdaterade på justin bieber och tylor swift. Fast det är ju bara dem i mitt fotbollslag men antar då att majoriteten av alla tjejer här är likadana. men det är bara vad jag tror.
Annars har jag inte så mycket mer att säga idag.. måste börja plugga.. har troligtvis ett omprov imorgon men måste inte göra det fast skulle vara väldigt bra om jag gjorde.. och har enegelska.. och ceramics.. typ sista gången jag har läxa i ceramics, har haft det en gång förut.. haha och nu svamlar jag bara så jag ska sluta med det :)

hahah jag vet att jag tjatar om min fina utsikt men kan inte låta bli..

7/10-12

Publicerad 2012-10-08 04:50:00 i Allmänt,

Som jag har försökt att stressa mindre. Verkligen försökt. men tydligen är jag inte den personen som bara kan sluta stressa, även om jag är så sjukt lat så för varje liten sak blir jag stressad över. Ganska jobbigt faktiskt men det funkar. Hittills iallafall.
Den här helgen trodde jag att jag skulle ha shoppat en väldans massa men så blev det inte.. I lördags va jag i seattle med andra från min organisation vi va på the EMP, något musical project. det va kul! vi gjorde en musik vidieo och testade massa olika intrument osv. efter det skulle vi äta på ett billigt hamburgarställe men ingen visste vägen dit så det tog ett tag innan vi kom dit sen var det också massa människor där när vi väl kom fram så det tog ett tag tills alla fick sin mat. Efter det skulle vi egentligen ha shoppat MEN vi hade för lite tid tills färjan gick så det hann vi inte med. Plus att jag missade min lilla färja tillbaka till min stad. men det va en bra dag iallafall. :)
Idag så skulle jag egentligen åkt till Seattle med några kompisar för att shoppa homecoming dress MEN organisationen tillåter inte att man åker själv utan vuxet sällskap. Så tre utav oss åkte till Silverdalemall istället som är kanske 20 min bort för det va okej. Så vi kollade runt där men de hade inte så stort utbud, helt värdelöst enligt mig men jag lyckades hitta en klänning iallafall och ett par skor! Så hoppas det blir bra, inte riktigt vad jag va ute efter men kommer inte ha så många chanser att shoppa igen så jag antar att det va det bästa jag kunde göra. men jag är inte helt förkrossad av mitt val, tycker det vart rätt bra faktiskt. Med tanke på att vi bara hade två timmar på oss att hitta allt. Jag som ville shoppa "normala" kläder också. menmen antar att man inte kan få allt här i livet.. Känns bara så jobbigt att inte ha så mkt att välja mellan när det kommer till kläder, känns som jag inte har nånting. Ilandsproblem jag vet, haha saknar mina kläder som jag lämnat hemma.
Resten av dagen har jag inte gjort nånting, kollat på greys anatomy ochätit. Jag tänkte faktiskt gå ut och springa men har fan ingen motivation för det, jag skulle bara springa vilse men kanske kan gå till skolan imorrn och springa på banan där. Juste jag är ledig imorrn, alltså på måndag, så sköööönt! skolan är verkligen energi krävandeoch jag har då inte ofta den energin.
Nu ska jag fortsätta kolla på Greys anatomy eftersom mina värdföräldrar fortfarande kollar på sport, som dem gjort hela dagen, tror också jag ska äta ett äpple. men bara kanske.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela