matildii.blogg.se

Mitt namn är Matilda och jag har åkt som utbytesstudent till Port Orchard, WA (USA) nu i augusti 2012. Jag kommer gå i High School och bo hos en underbar familj! Här kan du läsa om allt jag gör och vilka tankar som jag får under året

soccer camping

Publicerad 2012-08-30 20:22:00 i Allmänt,

Idag kom jag hem från campingen med fotbolls laget, det va sjukt kul och jag lärde känna massa personer! Först när vi kom till parken satte vi upp tälten, lite mer komplicerat än vad jag hade trott att det skulle vara, men tillslut gick det bra. :) I mitt tält va vi nio st (ink.mig) och det va inte ens så trångt, alltså det va ett väldigt stort tält.. Iallafall efter att vi att upp tälten och alla hade kommit så gick vi ner till en del av parken där det fanns en klippstrand och massa gräs yta. Där lekte vi flaggleken fast med fotbollar och det va lite annorlunda regler än vad jag är van vid men annars var det väldigt lika. När vi lekte det så börja det spö regna. Det va första gången det verkligen regnade sen jag kommit hit. Hahah det berömda regnet som alla pratat om. Men det slutade ganska fort. Sen så lekte vi flera andra lekar men de va typ "lägerlekar" som man gör i en ring. men det va också kul :)
Efter det gick vi tillbaka till "lägret" och åt mat och gjorde en Wolf Pack lista. (En lista med 10 meningar so vi kommit överäns om att hålla innom laget) och varför det heter Wolf Pack är för att vi är The Wolves, skolans masskott är wolf så alla lagen heter wolves.
Sen hade vi en läger eld och vi grilla smors medan det va en snubbe som spelade gitarr och sjöng, riktigt mysigt. Senare på kvällen (då det va riktigt mörkt) lekte vi fler lekar kurragömma och såna saker och vissa satt fortfarandevid elden och tillslut somna vi i våra tält.
Nästa morgon (alltså idag) så väckte de oss typ halv åtta och vi hade typ 10 minuter och sen skulle vi springa en runda, som jag förut sa att de va tre mil men jag fatta inte att det va amerikanska mil så typ mellan 4-5 km. Det va helt okej fast endå jobbigt för alla uppförsbackar. och då är det inte direkt små uppförsbackar. Vägarna här går väldigt mycket upp och ner. Efter det åt vi frukost och packa ihop våra tält och sen åkte hem. Så nu sitter jag här och skriver allt detta. Snart har jag träning igen så jag tänkte gå och sova lite.

campfire,

Nice day

Publicerad 2012-08-29 04:23:09 i

Idag har jag inte riktigt gjort någonting, förutom fotbollsträning dåra, men annars ingenting. Jag va ensam hemma eftersom Frank och Sheri har båda börjat jobba. Så jag gick ner till deras lilla stad och kollade runt bland deras affärer. De har mycket antikaffärer, inte så roliga men de hade en godis affär som va rätt cool men jag köpte inget. Hade tänkt att köpa en sån här spring grej som man har på armen som man har sin telefon i men de hade inte sånna affärer där, så jag får kolla på det senare.

Imorgon ska jag campa med mitt fotbollslag (då menar jag alla som spelar fotboll för skolan inte bara mitt lag) i en park, vi ska grilla och leka lekar och ha en eld och jag har ingenaning om vad vi ska göra riktigt.. Och sen nästa morgon (riktigt tidigt eftersom vi ska åka därifrån vid 9) ska vi alla ut och springa, vet inte hur långt men förra året sprang dom 3 mil. Jaaaaaa va kul! Och sen efter har vi träning som vanligt. Haha asså jag börjar förstå varför alla har så bra kondition här.. Men förutom
den delen så blir det säkert kul! :)

En bild från min promenad,

Kitsap County Fair

Publicerad 2012-08-27 01:44:00 i Allmänt,

Igår (26/8-12) så tog min värdfamilj med mig till the Kitsap County Fair. Det va en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Det är typ som en blandning mellan ett nöjesfält och en marknad. Plus att de har olika framträdanden som man kan kolla på. Vi kollade på när en kille skulle hyptotisera random personer från publiken. Det va rätt kul. På kvällen kunde man även gå på a rodioshow där det är massa cowboys som ska försöka hålla sig kvar på en häst, tjur eller hoppa från sin häst till en ko. Det fanns också en "gren" där de skulle kasta ett lasso från hästen runt kossans hals, sen hoppa ner från sin häst och knyta kons ben. Det va lite random men helt klart värt att se en gång i sitt liv. Jag vet inte riktigt om jag skulle gå och se det igen men det va helt klart värt att se!
Men innan vi kollade på det så gick vi runt på marknaden/nöjesfältet och kollade på saker (det var även då vi kollade på hyptnos grejen) och det va as varmt. Förutom massa saker som de sålde (jag köpte ett par solglasögon) visade de även upp massa olika djur så som katter, hundar, får, kossor, kaniner, hästar och massa mer. Jag fick även prova massa olika mat/snacks som är typiskt för county fair. Jag fick testa corndog, elephant ear (som var nån slags friterad deg med kanel och socker, faktiskt rätt så god), deras berömda scones, ett äpple med massa runt om det. och så åt vi ngt mer mataktigt som jag inte kommer ihåg vad det heter men det va grekiskt. Jag upptäckte också att de friterar väldigt mycket där. Man kunde få fried oreo, fried macaroni and cheese och massa annat som jag inte riktigt vet vad det är. Men det va inget jag testa eftersom det låter ganska äckligt och det räckte absolut med det andra som jag åt. De har väldigt konstig mat här men även god mat också.
Iallafall så var det väldigt kul och de ska kanske ta med mig till en ännu större fair som är typ tio ggr så stor som den vi va på. och den vi va på var ärligt stor. Så det blir nog kul!

Här är en bild från the rodio

24/8-12

Publicerad 2012-08-24 21:19:00 i Allmänt,

Äntligen fredag och sista dagen med try outs. Så jävla skönt är helt slut. Har tränat varje dag i ca två timmar sedan jag kom hit och så kommer det att fortsätta fast har bara träning 1.5 h varje dag efter skolan. Inte nog med att vi springer sjukt mycket på träningen, vi ska också då löpa varje fredag. Haha vet verkligen inte hur det här ska gå eftersom alla här har as bra kondis. Seriöst jag skojar inte. Aja jag kommer iaf också få det! :D

Idag ska jag ut och äta på Oliv Garden med min familj. Kommer bli as bra eftersom jag verkligen älskar det stället och imorgon ska dom ta med mig till någon slags karnival eller nöjes grej som deras stad sätter upp varje år. Något som är lite roligt är att dem vill lära sig svenska ord men de kan verkligen inte uttala någonting som vi gör. Skrattar varje gång de försöker.. haha lite taskigt kanske men de tar inte direkt illa upp.

Hade inte tänkt att skriva så mycket eftersom jag är sjukt hungrig.


24/8-12

Publicerad 2012-08-24 21:18:19 i Allmänt,

Äntligen fredag och sista dagen med try outs. Så jävla skönt är helt slut. Har tränat varje dag i ca två timmar sedan jag kom hit och så kommer det att fortsätta fast har bara träning 1.5 h varje dag efter skolan. Inte nog med att vi springer sjukt mycket på träningen, vi ska också då löpa varje fredag. Haha vet verkligen inte hur det här ska gå eftersom alla här har as bra kondis. Seriöst jag skojar inte. Aja jag kommer iaf också få det! :D

Idag ska jag ut och äta på Oliv Garden med min familj. Kommer bli as bra eftersom jag verkligen älskar det stället och imorgon ska dom ta med mig till någon slags karnival eller nöjes grej som deras stad sätter upp varje år. Något som är lite roligt är att dem vill lära sig svenska ord men de kan verkligen inte uttala någonting som vi gör. Skrattar varje gång de försöker.. haha lite taskigt kanske men de tar inte direkt illa upp.

Hade inte tänkt att skriva så mycket eftersom jag är sjukt hungrig.


20/8-12

Publicerad 2012-08-21 06:54:08 i Allmänt,

Idag kom jag äntligen fram till min värdfamilj. Måste bara säga dom är hur sköna som helst! Pappan är riktigt kort och så jävla rolig, han skämtar typ hela tiden och är ofta sarkatisk. får hoppas att jag inte tröttnar på hans skämt. Mamman är så generös och bara rent av super snäll. Båda två är verkligen snälla! Känner mig redan som hemma.

Planet vi åkte från NY med va hemskt däremot. Det gick inte att luta ner sätet mer än typ 10 cm och det va riktigt trångt. Dessutom gick det vid 07.00 och vi var tvugna att åka till flygplatsen 04.00, så har ju varit vaken ett tag. Men jag har haft en bra dag och verkligen fått lära känna min familj mer. Deras son (som inte bor hemma) kom t.o.m hem till dom, elr ja nu blir det väl oss, och åt middag här och bara spenderade massor med tid här. Det va kul eftersom han också är rätt rolig och dessutom super smart då han har jobbat på microsoft i tre år. De här personerna är verkligen inte stela och har inga konstiga regler om nånting som andra amerikanska familjer kan ha. måste även tillägga att min säng här är nog den skönaste som finns.

Imorgon har jag soccer try outs och förhoppningsvis kommer jag med. Ska vara där kl 08.00 hoppas jag är pigg och inte har så mkt "jet lag" kvar.
Jag har redan fått mycket planerat med min värdfamilj som vi ska göra under året och hittills verkar det grymt bra.

(Bilder från New York kommer jag ladda upp senare när jag får tid till det.)

AVGÅ!

Publicerad 2012-08-17 21:31:00 i Allmänt,

Om detta skulle vart en bra dag skulle jag ha varit i New York, sovit as mycket på planet och må allmänt bra. Imorgon skulle jag fått se en stor del av NY och fått tid till att shoppa i 5 h. Men så är inte fallet nu. Imorse gick jag upp 04.45 åkte 05.30 till Arlanda, var där ca 07.00 och skulle mötas med mini grupp 07.30. Så långt hade allt gått bra vi fick checka in vårat bagage och vi fick våra boardingpass. Sen skulle vi vänta tills man fick gå ombord på planet då dem utropar att det är något tekniskt fel. Vi fick vänta i en timme tills de kom ut med ny information, sedan en timme till och ännu en timme och tillslut sa dem att flyget var inställt pga spån i oljan. Liksom va!? fattar ingenting. Men iaf så så fick vi vänta ytterligare några timmar tills vi fick besked att vi kan inte flyga förns imorgon så vi ska övernatta på ett hotell nära Arlanda. (deras egna hotell kanske det är om dem nu har ett..) När kl va 16.30 kom bussen som skulle ta oss dit. Nu sitter jag här på mitt hotell rum och ska snart sova eftersom jag ska upp vid 05.00 imorgon igen för att ta ett flyg först till London för att sen nån gång åka till NY. Det låter ju bra, förutom att när vi väl kommer fram till vårat hotell där får vi inte lämna det utan måste vara kvar där resten av dagen och kvällen.
HELT VÄRDELÖST! En dag i New York borta och en helt bortkastad dag på arlanda. TACK SÅ MYCKET SAS!

Men nu ska vi inte va sånna. Håll humöret uppe!
Bilden är sne men jag orkar verkligen inte fixa det. GODNATT! 

On my way!

Publicerad 2012-08-16 21:52:00 i Allmänt,

Imorrn åker jag till USA för ett år! Är hur nervös som helst! Jag har packat hela dagen (och är ännu inte klar) och sagt hejdå till mina närmsta vänner, kommer sakna er otroligt mycket! Innan jag åker till min värdfamilj ska jag va i New York tre dagar med andra utbytesstudenter från norden. Vi har ett schema upplagt för alla dagar och snacka om att man har chansen att shoppa! Om det inte hade varit max 23 kg som väskan fått väga skulle jag nog kunna komma tillbaka med 10 shopping påsar! Efter NY ska jag iallafall till Seattle där min familj kommer vänta på mig och då ska jag åka till soccer try outs direkt! Kan ju hoppas att det går bra.

Vill bara tacka min underbara vän Chelsea som har hjälpt mig med bloggen och allt annat runt omkring! Utan dig vet jag inte vad jag gjort.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela